Bewoners Regenboogstad

Roosje den Groenerooij

Mijn naam is Roosje den Groenerooij en heláás ben ik al op jonge leeftijd kapster geworden. Hierdoor ben ik mijn roeping, om de allergrootste actrice van de héle wereld te worden, misgelopen! Nu acteer ik alleen nog maar als ik weer eens het kapsel van een klant heb verprutst en zeg dat het ‘práchtig’ staat bij de kaaklijn. Mijn jongere tweelingzus Greetje vindt me soms een tíkkeltje dramatisch, maar ik zou mezelf eerder omschrijven als doortastend en gepassioneerd. Ik ben dol op verjaardagen (vooral die van mezelf), High Tea-en met een knappe heer (hij betaalt!) en m’n kattenclubje. Poezepoes, een kruising tussen een zeldzame pomeriaan, een Perzische boskat en een red snapper, heeft laatst bij kattenjudo de rode band behaald! Och, ik ben zó trots op m’n nuffe poezekind!

Greetje den GroenerooijMijn naam is Greetje den Groenerooij en net als mijn tweelingzus Roosje, ben ik kapster. Mijn lijfspreuk is: “Doe maar gewoon, dan doe je al Nuf genoeg!” Ik houd ervan om alles keurig aan kant te hebben. Zo draai ik áltijd de kussens van de sofa om, als we bezoek krijgen. Geen kattenhaar of stofpluis meer te zien, opgeruimd staat netjes! Mijn liefhebberijen zijn koekjes bakken, aria’s zingen en overheerlijke hapjes maken van zelfgekweekte dingen uit mijn groentetuintje! Met mijn verrekijker houd ik de bewoners van Regenboogstad nauwkeurig in de gaten. Zo ben ik altijd als éérste op de hoogte van smakelijke roddels en de misère van anderen. Toen onze nare huurbaas uitgleed over een hondendrol en met haar dikke derrière uit haar mantelpakje scheurde, heb ik meteen de krant gebeld!!!

Pippa PaarsMijn naam is Pippa Paars en ik ben voor de zusjes den Groenerooij de grote concurrent, door mijn succesvolle kapperszaak “Purple Perfection” aan de overkant van de straat. Ik heb al hun klanten binnen no time weten weg te kapen. Logisch, men noemt mij niet voor niets ‘Scharen Acrobate’, ‘Knip Kunstenares’ en ‘Koningin der Kapsels’! Ach, heb zelfs een keer het haar van de Queen gestyled. Ik voel de wensen van mijn customers haarfijn aan, want ik weet het toch altijd beter. Of het nou gaat om een co-wash, shingling of second hair day, ik verzorg dat beschadigde haar tot in de puntjes. Anyway, laten we niet in vaktermen verzeild raken, die kennen jullie toch niet. Mijn job gaat boven alles, dus ik steek mijn kostbare tijd niet in een man en kinderen, daar wordt een vrouw zwak en afhankelijk van.

Naranja van OranjeMijn naam is Naranja van Oranje, maar ik wil dat u mij aanspreekt als ‘mevrouw van Oranje’. Mijn man is dertien jaar gelee overleden en sindsdien ben ik een eenzame weduwe van adel. Als huurbaas van die Nuffe Tantes, heb ik ’t niet gemakk’lijk! Toen ik gist’ren mijn dure hoedenverzameling stond af te stoffen, kwam de haarlak pardoes door hun plafond heen zetten: Kreeg er een vreselijke hoestbui van! En ik heb al zo’n last van de luchtwegen. Gelukkig kon ik nét op tijd de vitrinedeur sluiten en zijn mijn hoedjes ongedeerd gebleven. Ik houd ervan om weg te doezelen in mijn fauteuil voor mijn dagelijkse schoonheidsslaapje en heb ‘n hekel aan boodschapjes doen, huisdieren en mensen in ‘t algemeen. Ik doe regelmatig een bezoekje aan de huisarts voor ‘t vlekje onder mijn oksel, als ik plotseling flatulentie en oprispinkjes voel opkomen of ‘t weer eens heb aan m’n rechterheup. Dr. Zwartmaecker denkt dat ik last heb van hypochondrie. Geen idee wat ‘t betekent, maar ‘t klinkt ernstig!!!

Jaune le CanariJe m’apelle Jaune le Canari en iek ben tot mijn grote verdriet achtergelaten in le kapsalon door papa den Groenerooij, toen ‘ij naar ‘et bejaardentehuis moest. Vroeger werd iek nog verwend met gesuikerde maïskorrels, goudgele pommes frites, advocaatjes en stokbrood avec fromage. Délicieux! Tegenwoordig ben iek op dieet gezet en krijg iek alleen nog maar Greetje’s groenvoer. Bâh! Maar als ze mijn kooi ‘ebben afgedekt voor ‘et slapen gaan, nuttig iek stiekem een cognacje en paf af en toe een petit cigare weg. Joie de vivre! Iek vermaak mij door de boel een beetje op te jutten en de Tantes voor de gek te ‘ouden. Pas ‘eb iek ze om de beurt wijsgemaakt dat ‘un grand amour, monsieur de postbode, op een bankje in ‘et park zat te wachten. Toen ze niet ‘em maar elkànder daar aantroffen, vlogen de jaloerse zusjes elkaar in de haren! Iek tjilpte ‘et uit van plaisir!


Billie Blauw LogoHoi, ik uh… ben Billie. Uh… Billie Blaauw. Soms stamel ik uh… als ik uh… zenuwachtig ben, maar mijn moeder zegt dat het niet opvalt. Ik uh… weet niet zo goed wat ik uh… over mezelf moet vertellen. Ik uh… ben postbode en uh… altijd stipt op tijd. Brieven mogen niet te laat worden bezorgd. Zo houdt meneer Rozé er bijvoorbeeld van als zijn Regenboog Courant om 07:07 op de mat ligt. Iedere vrijdag middag klokslag 17:00 uur verzamel ik uh… alle fout geadresseerde brieven en uh… week thuis meteen de zegels eraf voor mijn unieke postzegelverzameling. Ik uh… heb wel negentienduizendzeshonderdvijfendertig zegels, (n.b. heb ze nauwkeurig geteld). Ik uh… ben al jaren op zoek naar een bepaald collectors item. Onder mijn mede postzegelverzamelaars ook wel bekend als ‘Het Grijze Geluk’. Ik uh… word al opgewonden als ik uh… er aan denk. Sinds ik uh… op de basisschool een blauwtje heb gelopen, durf ik uh… niet meer zo goed met meisjes te praten. Ik uh… heb wel een penvriendin. Ik uh… woon nog bij mijn moeder. Dat was het wel zo’n beetje, denk ik uh…

Rochee RozéMijn naam is Rochee Rozé en ik ben theaterproducent, zanger, acteur, musicalster, presentator, stylist en ik heb ook een korte modellen carrière achter de rug. Al zeg ik het zelf: Regenboogstad kent weinig multitalenten als Rochee Rozé! Mijn kwaliteiten en persoonlijkheid blijven ook niet onopgemerkt door de media. Er is zelfs een academie naar mij vernoemd! Hoe ik zo beroemd ben geworden, vroeg je? Al op jonge leeftijd deed ik mini-playbackshows voor de spiegel en zette mijn oma mij op tapdanceles. Toen ik eerste werd bij een talentenjacht, was dat het begin van mijn veelzijdige carrière! Mijn perfect gemanicuurde handjes gaan jeuken als ik iemand zie die minder volmaakt is dan ik. Ik maak van élk lulletje rozenwater in één handomdraai een heuse Diva. “Think pink!” zeg ik altijd. Gala’s, roze lopers en paparazzi: I love my job! There’s no business like showbusiness!